Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka nicejska z tuńczykiem oraz jajkami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 60
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 99
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2094
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 60
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 99
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2094
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, gotuj ok. 20 minut w posolonej wodzie. Jajka ugotuj na twardo, wyjmij, przestudź, obierz ze skorupki i potnij na cząstki. Miękkie ziemniaki odcedź, odłóż, aby wystygły. Potem potnij je w plasterki.
Cebulę obierz, pokrój w półplasterki. Paprykę oczyść, opłucz, potnij w paseczki. Pomidorki umyj, wytrzyj, podziel na połówki. Sałatę porwij na kawałeczki. Tuńczyka osącz z zalewy. Rozdrobnione warzywa, jajka i rybę wymieszaj w salaterce.
Musztardę utrzyj z octem, oliwą i sokiem z cytryny. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Ubij trzepaczką. Sos przypraw solą i pieprzem. Polej nim sałatkę tuż przed podaniem.Źródło: Tina