Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka łososiowa"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 148
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 148
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Liście szpinaku prze bierz, opłucz starannie pod bieżącą wodą, a następnie osusz na sicie. Rzodkiewki umyj, odetnij listki i korzonki. Pokrój w plasterki.
Wędzonego łososia pokrój w cieniutkie plasterki. Z umytej połówki granatu wydrąż czubkiem ostrego noża ziarenka. Na dużym półmisku lub mniejszych talerzykach rozłóż osuszony szpinak i plasterki rzodkiewek. Na warzywach umieść łososia.
Na sos wymieszaj olej z sokiem wyciśniętym ze sparzonego grejpfruta. Dodaj przeciśnięty przez praskę lub obrany i drobno posiekany czosnek. Sos dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Polej sałatkę. Ozdób ziarnami granatu i dowolnymi ziołami.
Czas ok. 20 min; porcja – 240 kcal, cena 2,40 zł.Źródło: Świat kobiety