Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 51
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1635
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 51
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1635
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Składniki
Ziemniaki i buraki gotuj w osolonej wodzie ok. 15 min. Cebule potnij w piórka, zanurz w lodowatej wodzie i osącz.
Ziemniaki odcedź, obierz i grubo posiekaj. Buraki obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Rzodkiewki opłucz, pokrój na ćwiartki. Wymieszaj warzywa. Dodaj kwiaty. Śmietanę, ocet, sól i pieprz zmieszaj. Polej sałatkę.
Czas przygotowania ok. 45 minut. Porcja zawiera ok. 290 kcal.Źródło: Tina