Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka kartoflana"
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1171
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 766
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1171
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 766
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Składniki
czas ok. 50 min; porcja – 250 kcal, cena 1,50 zł
Ziemniaki wyszoruj, włóż do garnka z osoloną wodą. Ugotuj w mundurkach do miękkości. Odlej, ostudź, obierz i pokrój na nieduże kawałki.
Dynię obierz, pozbaw nasionek. Pokrój w dużą kostkę. Ułóż na pokrytej pergaminem blasze. Skrop oliwą, oprósz solą oraz pieprzem. Wstaw do piekarnika. Piecz około 20 minut w 180 st.
Fasolkę szparagową umyj, pozbaw końcówek oraz ewentualnych włókien. Przekrój strączki na połówki. Wrzuć na osolony wrzątek. Gotuj do miękkości. Odcedź na sicie, przelej zimną wodą. Pozostaw do ostudzenia oraz ocieknięcia.
Czerwoną cebulę obierz, pokrój w cienkie piórka. Do miski wlej olej dyniowy. Dopraw go do smaku solą, pieprzem, octem jabłkowym oraz łyżeczką cukru. Wrzuć cebulę, fasolkę, dynię i ziemniaki. Wymieszaj starannie. Na koniec dodaj opłukane liście sałat. Delikatnie połącz z sałatką.Źródło: Świat kobiety