Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka kalafiorowa z pieczonym kurczakiem oraz kaparami"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 109
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 828
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 347
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 109
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 828
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 347
Składniki
Obrany i drobno posiekany czosnek mieszam ze szczyptą soli, pieprzu, chili, papryki słodkiej oraz z oliwą z oliwek. Dokładnie nacieram tym umyte i osuszone mięso. Filet zawijam w papier do pieczenia i wkładam do nagrzanego do 170 st. piekarnika. Piekę ok. 20 min.
Umyty kalafior bardzo drobno siekam (można go też zmiksować w blenderze), a następnie wkładam na nagrzaną patelnię. Dodaję obraną, startą na grubych oczkach marchewkę oraz osączone z zalewy kapary.
Wszystko razem kilka minut podgrzewam, a następnie dokładam pokrojonego w kostkę upieczonego kurczaka. Gotowe danie posypuję opłukaną, osuszoną i drobno posiekaną natką pietruszki.Źródło: Tina