Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka kalafiorowa z ciecierzycą i czerwoną cebulką"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Umyj kalafior. Podziel na małe różyczki. Cebule obierz i pokrój w cienkie i grubsze pióra.
Kapustę posiekaj na drobne pióra, natkę pokrój, czosnek posiekaj. Ciecierzycę odsącz z zalewy i przelej zimną wodą.
Sok z pomarańczy, ocet, miód i 4 łyżki oliwy dokładnie wymieszaj. Dodaj odrobinę soli, pieprzu i kuminu.
Rozgrzej 3 łyżki oliwy na patelni i zrumień czosnek. Dodaj posiekaną kapustę i ciecierzycę. Dopraw do smaku. Podduś, aż kapusta zmięknie, ale uważaj, by nie straciła jędrności.
W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż różyczki kalafiora, posól. Przełóż do miski, wymieszaj z kapustą, ciecierzycą, cebulą i natką. Po wierzchu skrop sosem jogurtowym lub czosnkowym.Źródło: Olivia