Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka cytrusowa"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 222
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 222
Składniki
Pomarańcze, kolorowe grejpfruty oraz pomelo sparz wrzątkiem, wyszoruj, a następnie obierz ze skóry. Wszystkie cytrusy podziel na cząstki, usuwając białe błonki. Większe fileciki miąższu poprzekrawaj.
Przygotowane owoce przełóż do większej miski lub sześciu mniejszych salaterek. Sparz cytryny (lub limonki). Połówkę jednego owocu pokrój razem ze skórką w plasterki, a potem na ćwiartki, odłóż. Z reszty wyciśnij sok.
Sok utrzyj razem z miodem. Powstałym słodko-kwaśnym sosem polej owocową sałatkę. Umyj zioła, oderwij listki z gałązek, drobno posiekaj. Dodaj do sałatki, wymieszaj. Udekoruj odłożoną cytryną.
Porcja – 190 kcal, cena 2,40 zł, 6 porcji , czas ok. 25 min.Źródło: Świat kobiety