Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka chłopska na gorąco"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 70
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 130
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 70
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 130
Składniki
Młode ziemniaczki (najlepiej małe, podobnej wielkości) wyszoruj starannie pod bieżącą wodą. Włóż do garnka. Zalej wrzątkiem. Dodaj łyżeczkę soli. Gotuj 12- 15 minut. Odlej, lekko przestudź, a następnie przekrój na połówki.
Wędzony boczek pokrój w dużą kostkę. Rozgrzej patelnię z łyżką oleju. Wrzuć pokrojony boczek. Smaż, mieszając, aż zacznie się z niego wytapiać tłuszcz. Cebule obierz, poszatkuj. Wrzuć na patelnię z boczkiem, chwilę smaż razem. Dodaj ziemniaki.
Zawartość patelni ogrzewaj, mieszając, aż ziemniaki się przyrumienią, a boczek będzie chrupiący. Dopraw do smaku solą i pieprzem, posyp szczypiorkiem. Podawaj na sałacie.
porcje , czas ok. 35 min; porcja – 360 kcal, cena 2,10 zł.Źródło: Świat kobiety