Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka brzoskwiniowa z miętą"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 51
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 976
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 139
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 51
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 976
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 139
Składniki
Pokrój brzoskwinie i nektarynki w łódeczki i włóż do miski. Posyp połową cukru pudru i polej połową wina. Wymieszaj i odstaw.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C i wstaw owoce na 15-20 minut, aż będą miękkie, ale nierozpadające się. Po ostygnięciu włóż je do lodówki.
Wlej pozostałą część wina do garnka i wsyp resztę cukru pudru. Całość zagotuj na małym ogniu i duś pod przykryciem ok. 10 minut. Podawaj owoce polane sosem, udekorowane listkami mięty. Możesz dodać gałkę lodów.Źródło: Olivia