Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka berlińska z winogronami"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5338
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5338
Składniki
Ziemniaki obierz, zalej wodą, gotuj 25 minut. Cebulę obierz, posiekaj, wymieszaj z bulionem, octem, musztardą i olejem. Przypraw na pikantnie solą i pieprzem. Zalewę doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień, gotuj 3 minuty.
Ziemniaki odcedź, osącz, pokrój na połówki. Jeszcze ciepłe zalej przygotowaną marynatą. Odstaw na godzinę.
Orzechy zrumień na patelni bez tłuszczu, posiekaj. Winogrona oderwij od gałązek, pokrój na połówki. Natkę opłucz, oderwij listki, trochę zostaw do dekoracji, resztę posiekaj. Ser pokrój w kostkę. Liście sałaty opłucz, osusz, porwij na mniejsze kawałki. Wszystkie rozdrobnione wymieszaj z zamarynowanymi ziemniakami. Sałatkę przypraw. Przed podaniem udekoruj ją odłożoną natką.
Równie dobra z żółtym serem i żurawiną. ok. 2 godz. 1 porcja zawiera ok. 450 kcal. Ok. 2,20 zł za porcję.Źródło: Tina