Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałata z indykiem i jajkami"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 154
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 154
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
Umyj pomarańczę, przekrój ją na pół i wyciśnij sok.
Przygotuj sos, mieszając sok z pomarańczy z jogurtem, miodem i musztardą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Umyj i osusz mięso. Pokrój je na paski o szerokości 2 centymetrów. Posól i popieprz.
Rozgrzej na patelni olej i połóż na niej mięso. Smaż po około 2 minuty z każdej strony.
Umyj i delikatnie osusz liście przeznaczone na sałatę. Porwij je na mniejsze kawałki.
Zagotuj wodę i włóż do wrzątku jaja. Gotuj je 5 minut, aby białko było ścięte, a żółtko nieco płynne.
Rozgrzej suchą patelnię i upraż na niej orzeszki, aż zrobią się złocistobrązowe.
Wymieszaj w misce liście i polej je sosem. Dokładnie wymieszaj.
Ułóż na sałacie mięso i przekrojone na pół jaja, posyp orzeszkami. Smacznego!
Czas: ok. 30 minut Poziom: Łatwy porcje: 4 ilość kalorii: 300 kcal/ porcjaŹródło: Tele Tydzień