Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ryż z malinami pod pierzynką"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 55
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7149
Polecam.
Odsłon: 1647
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 55
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7149
Polecam.
Odsłon: 1647
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Składniki
Mleko zagotować z łyżką cukru. Wsypać ryż, gotować 20 minut, przestudzić. Masło utrzeć z 2 łyżkami cukru. Dodać żółtka i dalej ucierać.
Masę połączyć z ryżem. Białka z 2 jajek ubić z 2 łyżkami cukru i połączyć z ryżem. Na dno natłuszczonej formy żaroodpornej wsypać maliny, na nie wyłożyć ryż.
Piec w piekarniku (200oC) ok. 30 minut. Przed końcem pieczenia ubić 3 białka z pozostałym cukrem i wyłożyć na ryż. Piec do zrumienienia.Źródło: Twoje Imperium