Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla małych i dużych :)
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 25
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6515
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 753
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 148
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1182
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 25
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6515
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 753
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 148
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1182
Składniki
W garnku z grubym dnem [lub takim specjalnym do gotowania mleka] gotujemy mleko z cukrem waniliowym*. Gdy się zagotuje wsypujemy ryż. Gotujemy do miękkości bardzo często mieszając[!] żeby się nie przypalił aż do momentu gdy ryż zrobi się miękki, a mleko odparuje. W razie konieczności gdyby ryż był twardy a mleko odparowało można doleć jeszcze trochę mleka. Mus: obieramy jabłka i kroimy na cząstki. Dusimy z odrobiną cukru do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Do miseczki dajemy ryż na to mus jabłkowy. Smacznego ;) * jeżeli ktoś lubi bardziej słodkie można dodać jeszcze cukru wg własnego uznania, aczkolwiek ja uważam że jedna torebka cukru waniliowego w zupełności wystarczy