Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rybna terrina"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 232
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 232
Składniki
Filety rozmroź, umyj i osusz. Surowego dorsza zmiksuj razem z 2 jajkami, 1 białkiem oraz połową kremówki. Resztę jajek, białek oraz kremówki połącz z łososiem i również zmiksuj.
Opłucz i osusz liście szpinaku. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Wrzuć szpinak, duś 5 minut, mieszając. Ostudź, lekko posiekaj. Połącz z połową masy z dorsza oraz posiekaną zieleniną.
Wszystkie trzy masy dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przygotuj podłużną formę (tzw. keksówkę). Wyłóż ją folią aluminiową tak, by końce zwisały poza brzegi. Folię posmaruj resztą masła.
Włóż masę z łososia, masę z dorsza ze szpinakiem, a na koniec masę z samego dorsza. Przykryj końcami folii. Formę ustaw w naczyniu z wodą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz w kąpieli wodnej 45 min. Ostudź, wstaw na 3 godziny do lodówki.
czas ok. 80 min; porcja – 210 kcal, cena 3,10 złŹródło: Świat kobiety