Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rurki z kremem miętowym"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 146
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 44
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 105
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 146
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 44
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 105
Składniki
Ciasto: zagnieć na jednolite ciasto. Włóż na 2 godziny do lodówki. Cienko rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy, pokrój na paski szerokości ok. półtora cm.
Metalowe foremki do rurek lekko natłuść, nawiń paski ciasta od węższej strony do szerszej tak, by na siebie zachodziły. Piecz ok. 15 min w temp. 210°C. Ostudź, zdej mij z foremek (z podanych składników wychodzi 24-25 rurek).
Krem: landrynki zalej 1/4 szklanki wody, podgrzewaj, mieszając, aż landrynki się rozpuszczą. Szklankę mleka zagotuj, resztę wymieszaj z budyniem. Wlej na wrzące mleko, ugotuj.
Wlej syrop z landrynek, energicznie wymieszaj. Ostudź. Margarynę utrzyj, dodając budyń i aromat miętowy. Kremem napełnij rurki.Źródło: Chwila dla Ciebie