Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja deseru, który jest łatwy w przygotowaniu i schodzi ze stołu w mgnieniu oka. :) Minusem jest to, że do jego przygotowania potrzebnych jest kilka narzędzi, które niezawsze każdy znajdzie w swojej kuchni. Natomiast jeżeli je masz, to warto wypróbować przepis. ;)
foremki do rurek, szczypce, szpryca z końcówką do faszerowania, mikser, piekarnik
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9649
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 239
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 531
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9649
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 239
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 531
Składniki
Ciasto francuskie lekko rozwałkować wzdłuż dłuższej krawędzi. Następnie podzielić je nożem na paski o grubości ok 2 cm.
Paseczki nawijać na natłuszczone olejem foremki do rurek zaczynając od węższej strony tak, żeby ciasto na siebie nachodziło. Lekko docisnąć.
Wybełtać jajko i posmarować nim rurki. Posypać rurki brązowym cukrem. Piec w rozgrzanym piekarniku do 210°C przez ok 13 minut na termoobiegu do zarumienienia się ciasta.
Po upieczeniu ostrożnie wyjąć foremki za pomocą szczypiec.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Można dodać fixa, żeby śmietana dłużej wytrzymała.
Ubitą śmietanę nałożyć do szprycy i wycisnąć ją do rurek. Gotowe! Smacznego! :)