Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Porcje: 20, przygot. 80 min, cena 0,65 zł, 215 kcal.
Zmiksuj margarynę, cukier oraz żółtka. Miksując, porcjami syp mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlej mleko.Wsyp mak, wlej aromat. Białka ubij na sztywno i wymieszaj z ciastem.
Formę posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Wlej ciasto. Piecz około 50 min w temp.180°C.
<strong>Przepis przysłała Łucja Staszyńska z Gdyni</strong>Źródło: Bella Relaks