Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Różowa pianka z porzeczkami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Porzeczki umyj, owocki oberwij z łodyżek i zagotuj. Kiedy zmiękną, przetrzyj je przez gęste sito. Do powstałego musu wsyp cukier, gotuj na wolnym ogniu ok. 10 min, mieszając.
Żelatynę rozpuść w 100 ml gorącej wody, dodaj do musu, wymieszaj, schłodź.
Kremówkę ubij z cukrem pudrem i wymieszaj z jogurtem. Dodaj 3/4 schłodzonego musu, ponownie wymieszaj.
Tortownicę (24 cm) cienko posmaruj masłem, dno wyłóż herbatnikami. Wylej piankę, schłodź w lodówce. Na zimną piankę wylej pozostały mus, chłodź ok. 3 godzin. Wierzch udekoruj wiórkami, porzeczkami i miętą.Źródło: Chwila dla Ciebie