Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca, aromatyczna czekolada na gorąco.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 217
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 217
Składniki
Do rondelka wlewamy mleko i śmietanę. Podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszając aż mleko i śmietana zaczną się gotować. Dodajemy przyprawy oraz posiekaną czekoladę i jeszcze przez chwilę podgrzewamy mieszając. Zestawiamy z ognia. Czekamy aż czekolada całkiem się rozpuści. Mieszamy jeszcze raz do uzyskania gładkiej, kremowej masy. Można podawać z bitą śmietaną, posypać kakao lub cynamonem.