Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolmopsy na ciecierzycy"
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 24
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 538
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 310
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 24
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 538
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 310
Składniki
Śledzie namocz, osącz. Ogórki, marchewkę i paprykę pokrój w paski, ułóż na płatach śledziowych. Zwiń, zepnij wykałaczką. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na oleju.
Dodaj koncentrat i ew. odrobinę wody oraz 3/4 osączonej ciecierzycy. Wymieszaj, przypraw solą i pieprzem, posyp posiekaną natką. Ułóż w formie, rozłóż rolmopsy, posyp resztą ciecierzycy.
Przepis przysłała Renata Pyzik z Tarnogóry.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie