Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z ogórków z sałatką"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 54
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7147
Polecam.
Odsłon: 1643
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 54
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7147
Polecam.
Odsłon: 1643
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Składniki
Groszek łuskany i w strąkach ugotuj oddzielnie w osolonej wodzie, z dodatkiem kwasku cytrynowego. Z papryczki usuń pestki. Kaszę wypłucz, ugotuj w 2,5 szklanki osolonej wody, ostudź.
Ogórki długie pokrój wzdłuż w cienkie plastry. Zmiksuj łuskany groszek, bazylię, orzeszki, papryczkę, olej lniany. Mus delikatnie zawijaj w plastry ogórków.
Ogórki gruntowe pokrój w kostkę, połącz ze strąkami groszku, kaszą i oliwą. Całość wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Na talerzu układaj sałatkę, na niej roladki, udekorowane liśćmi bazylii.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień