Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z bakłażana"
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1388
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1388
Składniki
Bakłażan umyj, pokrój wzdłuż w cienkie plasterki. Ułóż je na ręczniku kuchennym, oprósz solą. Odstaw na 15 minut. Gdy plastry puszczą sok, przełóż je na blachę do pieczenia. Obok połóż pół papryki. Warzywa skrop oliwą. Piecz ok. 15 min w 180 st.
Paprykę włóż do woreczka, zawiąż, wystudź, a potem obierz. Miąższ drobno posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Połącz z serkiem i paprykowym miąższem. Dopraw solą oraz pieprzem. Farszem smaruj plasterki bakłażanów, zwijaj roladki.
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 140 kcal, cena 2,30 zł.Źródło: Świat kobiety