Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki cukiniowe z serem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1166
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1166
Składniki
Obydwie cukinie oczyść, opłucz, potnij wzdłuż na cienkie plasterki. Włóż je na 1–2 minuty do wrzącej wody. Wyjmij, przestudź, polewając zimną wodą i wytrzyj.
Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z oliwą. Mozzarellę potnij w słupki, a zioła umyj, osusz i grubo posiekaj. Część ziół możesz odłożyć do dekoracji.
Plasterki cukinii z obu stron posmaruj czosnkową oliwą. Ułóż na deseczce. Oprósz solą i pieprzem. Posyp posiekanymi ziołami. Na cukinii rozłóż słupki mozzarelli. Plasterki ciasno zwiń.
Roladki ułóż na spodzie płaskiego żaroodpornego naczynia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200oC. Piecz około 15 minut, aż cukinia stanie się miękka.
Roladki podawaj od razu po wyjęciu z piekarnika. Ew. gotowe danie udekoruj odłożonymi wcześniej ziołami.Źródło: Naj