Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogaliki rozpływające się w ustach.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 232
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 39
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 22
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 70
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 67
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 232
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 39
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 22
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 70
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 67
Składniki
Drożdże delikatnie rozrabiamy z cukrem i śmietaną, po czym zostawiamy na 10 min do przegryzienia. W tym czasie roztapiamy margarynę i pozostawiamy do wystudzenia.
Do zaczynu drożdżowego przesiewamy mąkę, dodajemy jajka i ostudzoną margarynę. Zarabiamy ciasto i odstawiamy do urośnięcia w ciepłe miejsce.
Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3 części. Z każdej części wałkujemy koło, które kroimy na 8 "trójkątów" (jak pizzę).
Na gotowe trójkąty, układamy dowolne nadzienie. Ja użyłam kostek białej czekolady, oraz powideł. Nadzienie układamy po szerszej stronie trójkątów i zwijamy w rogalik.
Gotowe rogaliki smarujemy roztrzepanym żółtkiem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy 15 min. Smacznego.