Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ratatuj z kabaczkiem"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 130
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 130
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Składniki
czas 50 min; porcja – 340 kcal, cena 3,60 zł
Bakłażan oczyść, pokrój w plasterki i oprósz solą. Odstaw na kilka minut, osusz, pokrój plasterki na ćwiartki. Kabaczek umyj, obierz, usuń nasiona. Miąższ pokrój na kawałki. Posiekaj obrane cebule i czosnek.
Papryki oczyść, pokrój na cząstki. Pomidory sparz, obierz, rozdrobnij. W rondlu rozgrzej 1-2 łyżki oliwy. Wrzuć cebulę i czosnek, przesmaż. Dodaj bakłażan, kabaczek i paprykę.
Smaż chwilę razem, zalej bulionem. Dodaj liść laurowy i 1-2 ziarna ziela angielskiego. Duś na małym ogniu pod przykryciem 20 minut. Dodaj pokrojone pomidory. Duś jeszcze 5-8 minut, w razie potrzeby podlej wodą. Dopraw solą, pieprzem i mieloną papryką. Posyp ziołami.Źródło: Świat kobiety