Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ratatuj na grzance"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 106
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 106
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Składniki
Bakłażan umyj, pokrój w grubą kostkę, posól i odstaw na 20 minut, by puścił gorzki sok. Papryki oczyść, strąki opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Cukinie opłucz, potnij w kostkę. Pomidory umyj, ponakłuwaj w kilku miejscach. Zanurz we wrzącej wodzie. Po chwili wyjmij je, obierz ze skórki, usuń pestki, miąższ grubo pokrój.
Kostki bakłażana opłucz, osącz. W garnku rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej cebulę. Dodaj papryki, cukinie i bakłażan. Duś 15 minut. Pod koniec dołóż pomidory.
Potrawkę przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą, pieprzem i ziołami. Bułkę pokrój na kromki. Zrumień je w rozgrzanym piekarniku. Ratatuj podawaj na przygotowanych grzankach. Ew. posyp je startym parmezanem i listkami bazylii.Źródło: Naj