Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ratatui prowansalski z winem"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 36
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7198
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 36
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7198
Składniki
Bakłażany pokrój na plastry grubości 1 cm. Posyp solą, odstaw na 30 min, by puściły sok. Cebule obierz, pokrój w półplasterki. Pomidory rozdrobnij. Cukinie obierz, pokrój w plastry. Czosnek obierz, posiekaj.
Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę, przełóż do rondla. Na tej samej patelni podsmaż z obu stron osączone plastry bakłażana. Włóż do rondla z cebulą.
Dodaj pomidory, cukinie i czosnek, zioła prowansalskie i listki laurowe. Duś pod przykryciem ok. 20 minut. Dodaj wino, wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Posyp posiekaną natką.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,60 złŹródło: Chwila dla Ciebie