Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ratatouille po prowansalsku"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 33
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 131
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6668
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 33
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 131
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6668
Składniki
Papryki przekrój na pół, pozbaw gniazd nasiennych, po czym upiecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Gdy przestygną, obierz je ze skóry i potnij na kawałki.
Czosnek przeciśnij przez praskę, cebulę pokrój w krążki. Zeszklij doprawione solą na rozgrzanej oliwie i zdejmij z patelni.
Cukinie i bakłażana potnij w plastry. Oprósz solą, poczekaj, aż puszczą sos i zetrzyj go ręcznikiem kuchennym. Podsmaż warzywa na oliwie.
Pomidora sparz, przelej wrzątkiem i obierz ze skóry. Również potnij w plastry.
Ułóż w okrągłym naczyniu żaroodpornym, tworząc kolorowego ślimaka. Całość polej gorącą oliwą wymieszaną z przyprawami i skórką otartą z cytryny.
Wstaw danie do piekarnika i piecz pod pokrywą ok. 40 minut. Gotowe udekoruj świeżym tymiankiem i podawaj np. z bagietką.Źródło: Kurier TV