Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ratatouille"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Bakłażana i cukinię pokrój w talarki, posól i zostaw kilkanaście minut, np. na ręczniku papierowym, żeby osączyć je z soku.
Na oliwie podsmaż osobno: cebulę pokrojoną w talarki z posiekanym czosnkiem, plastry pomidorów z posiekanymi ziołami, pokruszonym liściem laur. i rozgniecionym zielem ang. Bakłażany i cukinię też podsmaż.
W naczyniu żaroodpornym ułóż warstwami, w piramidkach, warzywa (każdą warstwę oprósz solą i pieprzem). Skrop oliwą, zapiecz w 180°C przez 30-40 min.Źródło: Świat kobiety