Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 51
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7212
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 51
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7212
Składniki
Wszystkie warzywa pokrój w kostkę. Pomidory sparz i obierz ze skóry. W garnku o grubym dnie rozgrzej oliwę i podsmaż po kolei warzywa, zaczynając od papryki. Po kilku minutach dodaj cebulę i czosnek.
Kiedy cebula się zeszkli, dodaj cukinię, pomidory i bakłażan. Następnie wrzuć dwie łyżki ziół prowansalskich i łyżeczkę tymianku, a także sól oraz pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj, przykryj i duś na wolnym ogniu przez 20 minut do czasu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Wrzuć oliwki i podawaj.Źródło: Na żywo