Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis łatwy i szybki. Na pewno efektowne połączenie wiórków kokosowych, masy budyniowej i krakersów. Polecam !
Mając sporo pysznych i słodkich truskawek, postanowiłam przygotować coś a’la...
Odsłon: 42
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale do końca nie wiesz na co, proponujemy...
Odsłon: 39
Soczyste mięsne klopsiki w aromatycznym sosie pomidorowym to prawdziwa uczta...
Odsłon: 39
Kotlety mechanika to pyszne, sycące i zaskakujące danie. Dwa proste dodatki:...
Odsłon: 80
Mając sporo pysznych i słodkich truskawek, postanowiłam przygotować coś a’la...
Odsłon: 42
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale do końca nie wiesz na co, proponujemy...
Odsłon: 39
Soczyste mięsne klopsiki w aromatycznym sosie pomidorowym to prawdziwa uczta...
Odsłon: 39
Kotlety mechanika to pyszne, sycące i zaskakujące danie. Dwa proste dodatki:...
Odsłon: 80
Składniki
400 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W 200 ml zimnego mleka rozpuszczamy budyń , mąkę oraz żółtka. Do gotującego się mleka dodajemy zimne mleko. Gotujemy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy. Miękkie masło ucieramy. Dodajemy partiami zimny budyń. Do utartej masy budyniowej dodajemy wiórki kokosowe. Układamy krakersy. Na krakersach układamy 1/3 masy kokosowej. Na masę kokosową układamy drugą warstwę krakersów. Na krakersy układamy kolejną warstwę masy kokosowej, na którą układamy trzecią warstwę krakersów. Na krakersach smarujemy ostatnią pozostałą masę kokosową. Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia, gdy spędzi całą noc w lodówce.