Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy z kwiatem bzu"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Mąkę przesiej do garnuszka. Jajka umyj, oddziel żółtka od białek. Do mąki dodaj kefir, jogurt, żółtka, proszek do pieczenia, cukier. Wymieszaj dokładnie łyżką lub zmiksuj. Białka ubij ze szczyptą soli, dodaj do ciasta, wymieszaj.
Na patelni rozgrzej tłuszcz. Kwiaty bzu zanurzaj w cieście, kładź na patelni, smaż z obu stron na złoty kolor. Placki odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Posyp przesianym cukrem pudrem.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis naszej czytelniczki, pani Jadwigi Kwiek</strong>Źródło: Dobry Tydzień