Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne racuchy, zjedzone jeszcze ciepłe, posypałam cukrem pudrem ale były gorące i cukier się rozpuścił
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 24
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 744
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 161
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 24
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 744
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 161
Składniki
1, mąkę wsypać do miski, wymieszać z solą, w środku robimy dołek, wkruszamy drożdże, dodajemy cukier, zalewamy 1/2 szkl letniego mleka, odstawić w ciepłe miejsce, żeby drożdże zaczęły rosnąć (ok 20 min), 2. do mąki z zaczynem dodajemy jajko, resztę mleka, dokładnie mieszamy i chwilę wyrabiamy, miskę przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na ok godzinę, 3. jabłka obieramy i kroimy na ćwiartki a następnie w cienkie plasterki, 4. do wyrośniętego ciasta dodajemy jabłka, mieszamy, odstawiamy jeszcze na chwilę, 5. racuchy smażymy na rozgrzanym oleju, odsączamy na ręczniku, posypujemy cukrem pudrem smacznego