Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy są świetne na obiad na słodko lub na kolację. Wykonanie jest bardzo proste i szybko można się cieszyć pysznym daniem.Wystarczy je oprószyć cukrem pudrem, albo podać z ulubionym dżemem.
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 25
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 539
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 310
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 25
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 539
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 310
Składniki
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy żółtka, mąkę, sodę, cukier oraz cukier wanilinowy. Wszystkie składniki miksujemy. Dodajemy pokrojone brzoskwinie a na końcu ubitą pianę z białek. Całość delikatnie mieszamy.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy posypane cukrem pudrem.