Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pyszny miks cytrusowy na szpinaku"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 18
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6511
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1167
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 18
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6511
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1167
Składniki
Liście szpinaku przebierz, opłucz i osusz. Sparz, wyszoruj a potem obierz grejpfrut oraz pomarańcze. Wykrój fileciki miąższu, odrzucając błonki. Posiekaj umytą i osuszoną bulwę fenkuła. Cebulę obierz, pokrój w pióra. Opłucz, osusz i posiekaj koperek.
W większej misce lub na półmisku układaj liście szpinaku, przekładając je cebulą, cytrusami i koprem włoski. Na sos utrzyj oliwę z octem, 1-2 ząbkami czosnku oraz solą, pieprzem i cukrem do smaku. Polej sałatkę tuż przed podaniem, posyp koperkiem. Ozdób karambolą.
Czas ok. 20 min; porcja – 170 kcal, cena 2,50 zł.Źródło: Świat kobiety