Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty do przygotowania, a efekt zachwycający. Z podanych proporcji zrobisz dwie duże porcje dla ekstra łasuchów lub 3 mniejsze dla umiarkowanych amatorów słodyczy.
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 71
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 134
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 64
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 130
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 158
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 71
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 134
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 64
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 130
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 158
Składniki
Mango obierz, oddziel od pestki, pokrój w kostkę. Odłóż kilka łyżek pokrojonych owoców do dekoracji. Resztę owoców zmiksuj z dodatkiem soku z cytryny. Jeśli mango jest dobrze dojrzałe nie potrzebuje dodatku cukru. Jeśli Twój mus z mango wydaje się być niewystarczająco słodki, dodaj cukier według uznania.
W małym rondelku 1 łyżkę żelatyny zalej 3 łyżkami zimnej wody i odstaw na parę minut do napęcznienia. Potem delikatnie podgrzej i dokładnie zamieszaj do całkowitego rozpuszczenia.
Żelatynę dodaj do purre z mango i dokładnie wymieszaj. Przełóż mus do pucharków i odstaw na 2 godziny do lodówki.
Śmietankę ubij, dodaj serek mascarpone i dokładnie wymieszaj.
Na warstwę musu nałóż warstwę ubitej śmietanki i udekoruj kawałkami mango.