Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś miłego dla podniebienia :D
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 40
Polecam.
Odsłon: 2046
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7236
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 178
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 40
Polecam.
Odsłon: 2046
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7236
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 178
Składniki
Żółtka oddzielamy od białka i ubijamy z cukrem na białą masę.
Do żółtek dodajemy mascarpone i kieliszek rumu lub likieru brzoskwiniowego.
Następnie ubijamy pianę z białek i dodajemy do masy, delikatnie mieszając.
Do 4 salaterek na dno kładziemy pokruszone herbatniki, na to gotową masę i znów herbatniki
Tak przygotowany deser powinien przebywać w lodówce około godziny przed podaniem