Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pyszne pianki kokosowe"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 106
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 342
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 106
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 342
Składniki
Wymieszaj mleko skondensowane, masło, kakao i cukier waniliowy. Podgrzej, mieszając, aż się połączą. Chłodź 30 minut. Rozkrusz z dzieckiem herbatniki. Pozwól mu wymieszać je z mleczną masą. Przykryj naczynie i wstaw do lodówki na co najmniej pół godziny, a najlepiej na noc. Zroluj wilgotnymi dłońmi kawałki masy i obtocz nimi pianki. Wysyp wiórki kokosowe na szeroki talerz. Teraz dziecko może je obtoczyć pianki w wiórkach i ułożyć je na blasze wyłożonej papierem. Schłodź pianki. Przed podaniem przekrój je na pół.
Czas przygotowania: 40 minut, 520 kcal, cena porcji: ok. 3 zł, dla 8 osób.Źródło: Olivia