Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyry z gzikiem w wersji lux"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 24
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 740
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 160
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 24
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 740
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 160
Składniki
Ziemniaki umyć, owinąć folią aluminiową, piec co najmniej 60 minut w temp. 200oC. Pozostawić w cieple po upieczeniu.
Serek wymieszać z majonezem, śmietaną i musztardą, doprawić solą i pieprzem. Szynkę pokroić w kostkę. Korniszony odcedzić, drobno pokroić. Pomidorki umyć, podzielić na ćwiartki. Zieleninę i rzodkiewki umyć, posiekać. Cebulę obrać, też posiekać. Warzywa, szczypior i natkę wymieszać z sosem śmietankowym.
Ziemniaki odwinąć, przekroić na pół, udekorować sałatką.
ok. 65 minut.
Pyry z gzikiem to specjał poznański. Składa się z pieczonego ziemniaka obłożonego twarożkiem ze szczypiorem. Pyszne. I jakie szybkie!Źródło: Twoje Imperium