Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27493
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1246
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27493
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1246
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek.Do żółtek dodajemy szklankę cukru i cukier waniliowy i ucieramy zwykły kogel-mogel.Następnie dodajemy jogurty greckie olej i wsypujemy budynie w proszku.Odstawiamy Białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy szklankę cukru i dodajemy do masy jogurtowej i delikatnie mieszamy. Dno blachy wykładamy herbatnikami lub krakersami i na nie wylewamy masę jogurtową. Piekarnik nagrzewamy do 180C,wstawiamy ciasto i pieczemy godzinę bez termoobiegu.Po upieczeniu ciasto zostawiamy w piekarniku do przestygnięcia.Na koniec posypujemy cukrem pudrem SMACZNEGO!!!