Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatny, puszysty i wart polecenia
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 55
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 43
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 74
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 55
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 43
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 74
Składniki
Ubić pianę z 10 bialek na sztywno
Pozostale skladniki zmiksować razem zachowujac kolejnosc. Tzn. Cukier + maslo do tego żóltka, cuk waniliowy i kaszę manną. No i serek!
Tortownicę (26 cm) wysmarować maslem, można wysypać bulką tartą i wylożyć herbatnikami. Na to wylać ciasto serowe. Piec 30 min w temp. 200 st. C a potem ok 1 godz. w 150 st. C.
Przy 200 się zrumieni a przy 150 się dopiecze. Sprawdza się patyczkiem po 55 min z tej 1 godziny. Trzmalam (majac termoobieg) 1 godz w 150 i bylo OK