Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na racuszki z dynią Są delikatne oraz puszyste, można je przygotować na podwieczorek, śniadanie lub kolację. Nie tylko dzieci uwielbiają racuchy, dorośli również
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1056
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1056
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Składniki
Dynię obrać ze skórki, oczyścić z miąższu oraz pestek. Pokroić na mniejsze kawałki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do miski z dynią dodać mąkę, jogurt, jajka, cukier, proszek do pieczenia a następnie wymieszać. Masa będzie dosyć gęsta. Na rozgrzany olej nakładać po łyżce masę, formując racuszki. Racuchy smażymy z obu stron na złoty kolor. Żeby racuszki dobrze się usmażyły, smażymy je na małym ogniu przez ok 2-3 minuty, dając im czas na wyrośnięcie oraz pilnując żeby się zbytnio nie przypiekły. Po usmażeniu, racuchy wykładamy na papier, żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu a na koniec racuchy posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!