Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pudding z nasionami chia jest prosty w wykonaniu. Wystarczy jedynie wymieszać nasiona z ulubionym mlekiem i dosłodzić do smaku. Po paru godzinach pudding jest gotowy do spożycia. Najlepiej podawać go ze świeżymi owocami sezonowymi lub musem z mango.
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 910
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1137
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 740
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 149
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 910
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1137
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 740
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 149
Składniki
Do mleka kokosowego dodajemy nasiona chia i odstawiamy do lodówki na 6 godzin.
Serek mascarpone łączymy z cukrem waniliowym. Dokładnie mieszamy lub miksujemy, aż cukier się rozpuści. Serek dodajemy do napęczniałych nasion chia.
Owoc mango obieramy i miksujemy na mus.
Mieszankę z nasionami chia nakładamy do słoiczków. Na wierzch wykładamy mus z mango.