Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 135
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 135
Składniki
Do garnka wlewamy mleko. Wsypujemy cukier, wanilię(cukier), i ryż. Zagotowujemy, mieszając. Zmniejszamy maksymalnie ogień, wlewamy wiśniówkę(jeśli wersja nie dla dzieci). Mieszamy. Gotujemy, aż ryż zgęstnieje i wchłonie całe mleko (ok. 20 minut).
Masę przekładamy do posmarowanych olejem foremek i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem wykładamy na talerzyki.
Truskawki na sos miksujemy i polewamy deser. Dekorujemy całymi owocami. RADA: Aby ryż się nie przypalił, należy go często mieszać. :) SMACZNEGO !!!!!!!! :)