Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puchate, mięciutkie i delikatne w smaku, z dodatkiem soczystych jabłek i banana. Do przygotowania nie potrzebujesz miksera, wystarczy trzepaczka lub rózga kuchenna. Są naprawdę bardzo smaczne polecam.
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 704
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 763
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 123
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 704
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 763
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 123
Składniki
Jajka wymieszaj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym za pomocą trzepaczki, około minuty aż powstanie jednolita masa, dodaj kefir. Wymieszaj.
Następnie mąkę wymieszaną z sodą, sok z cytryny, wymieszaj. Jabłka i banana obierz i pokrój w kostkę, dodaj do ciasta. Delikatnie wymieszaj i odstaw na około 5-10 minut, żeby ciasto delikatnie się napuszyło.
Na patelni rozgrzej olej i nakładaj łyżką ciasto tworząc racuszki. Smaż na małym ogniu na złoty kolor z obu stron. Wyjmuj na ręcznik papierowy aby odsączyć z tłuszczu.
Gotowe racuszki podaj posypane cukrem puder lub z ulubioną konfiturą, racuszki możesz również przygotować same bez dodatku jabłek i banana.