Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na sorbet z kiwi z likierem"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 50
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 64
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1054
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 240
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 50
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 64
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1054
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 240
Składniki
Przepis przysłała Hanna Borowska z Bydgoszczy
Do garnka wlej 300 ml wody, wsyp cukier. Garnek postaw na małym ogniu, zagotuj. Jeszcze zmniejsz płomień do minimum, gotuj 5 minut, aż cukier się rozpuści. Syrop ostudź.
Owoce kiwi obierz ze skórki, pokrój na małe kawałki. Miksuj kilka sekund na najwyższych obrotach. Mus połącz z cukrowym syropem. Wlej likier pomarańczowy, dokładnie wymieszaj.
Białko schłodź w lodówce, wymieszaj z sokiem z cytryny, a następnie ubij na sztywną pianę. Dodaj do musu z kiwi, wymieszaj. Masę sorbetową przelej do metalowej foremki. Wstaw do zamrażalnika na około 3 godziny. Mieszaj co pół godziny. Sorbet nałóż do pucharków. Ozdób plastrami kiwi.
Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie