Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przepis na oponki"
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 748
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6491
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 140
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1108
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 748
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6491
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 140
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1108
Składniki
Stop margarynę, ostudź. Twaróg zmiel. Do miski wsyp mąkę, proszek, cukier, sól. Dodaj jajka, żółtko, stopioną margarynę, rum oraz twaróg. Wyrób ciasto. Jeśli będzie się kleić, dosyp trochę mąki.
Rozwałkuj ciasto na grubość 1 cm. Foremkami wycinaj duże kwiatki, a w środku małe. Usmaż je na gorącym oleju. Osącz z nadmiaru tłuszczu.
Kiedy oponki ostygną, udekoruj kolorowym lukrem, nabij na patyczki do szaszłyków.
<strong>Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Bella Relaks