Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na kulebiak"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 32
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 32
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Z mleka, drożdży i cukru zrobić zaczyn. Gdy podwoi objętość, dodać mąkę, żółtko, roztopione masło, po szczypcie soli i pieprzu. Zagnieść aksamitne ciasto, przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować, posmarować białkiem.
Cebulę posiekać. zrumienić na oliwie. Grzyby zalać wrzątkiem, gdy zmiękną, pokroić. Kapustę posiekać, dodać wraz z grzybami do cebuli, oprószyć solą, pieprzem i majerankiem, przesmażyć. Do chłodnego farszu wbić jajko, delikatnie wymieszać.
Farsz rozłożyć na cieście. Ciasto zwinąć w ścisły rulon, zlepić końce. Kulebiak piec ok. 50 minut w foremce do keksów w piekarniku nagrzanym do 180°C. Serwować na ciepło lub zimno pokrojony w plastry. Pasuje do żurku i białego barszczu.Źródło: Twoje Imperium