Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na duszoną kapustę"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 35
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 20
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 701
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 150
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 81
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 35
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 20
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 701
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 150
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 81
Składniki
Kapustę umyj, osusz i posiekaj dość drobno. Przełóż do dużego garnka i zalej niewielką ilością wody. Wsyp sól, dodaj liść laurowy oraz ziele angielskie i duś kapustę na małym ogniu, aż zrobi się dość miękka.
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju.
Grzyby namocz w osolonej wodzie (szybciej odejdzie piasek i inne zanieczyszczenia), przepłucz, po czym włóż do garnuszka z wodą i chwilę obgotuj. Odcedzone przełóż na patelnię z cebulą i przesmaż.
Przełóż do garnka z kapustą, wsyp przyprawy i całość podduś.
Na koniec zapraw potrawę śmietaną i mąką. Gotową udekoruj tymiankiem.
Czas przygotowania: 60 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax