Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na duffinki"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 67
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7162
Polecam.
Odsłon: 1689
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 86
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 67
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7162
Polecam.
Odsłon: 1689
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 86
Przepis dnia
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj. Dodaj masło, mleko, śmietanę, sól, pieprz i żółtko. Zagnieć jednolitą masę.
Następnie włóż ją do kokilek i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 200° C przez 20 minut.
W tym czasie na patelni usmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy ziemniaki się zarumienią, wyjmij je z piekarnika, posyp cebulą i natką pietruszki.
Do ziemniaków możesz dodać trochę parmezanu i gałki muszkatołowej.Źródło: Na żywo